måndag 26 september 2011

Masai Mara

Tidigt i torsdags morse satt alla vi samelever packade i 5 minibussar mot safari i Masai Mara som är Kenyas största naturreservat med massor av djur. Resan tog typ 6 timmar, varav 3 var BUMPY RIDE alltså.. Vi bodde på ett ställe som heter Eco Camp som våran idrottslärare Tina har hjälpt att starta upp och deras affärsidé är att vara så miljövänliga som möjligt, vilket innebär mulltoa, solenergi osv. Det var jättefräsht och fint och det var fett coolt för stället var inte stängslat så på nätterna kommer det djur jättenära själva restaurangen och tältet och sånt! När vi var där var det en flodhäst och typ en elefant hehe. Dessutom hade vi babianbo utanför vårt tält så man vaknade ju lite då och då när dom hade fight.. Vid 4 den eftermiddagen åkte vi på gamedrive, alltså ut på safari och kollade på en massa djur, den dagen såg vi noshörning (tydligen fett sällsynt!) leopard, lejon, elefanter osv så det var fett nice hehe.

Nästa morgon var det upp tidigt, kl 6, för ännu en gamedrive och sen frulle. Halv tio skulle vi samlas igen och då gick vi en rundtur runt Eco Camp och en masai kvinna vid namn Agnes berättade lite hur de jobbade och så. Efter rundturen fick de som ville möjligheten att besöka en masaiby och det var så himla coolt! När vi kom dit välkomnades vi av att "the warriors" (männen i 18-25 års åldern) som dansade en dans och vi fick prova på en lejonman haha! Sedan dansade masaikvinnorna en dans för oss som var lite annorlunda än killarnas. Vi fick också gå in i en av deras bajshyddor (där hittar ni dom.. inte där jag bor hehe) och det är helt sjukt vad dom nästan lever i stenåldern alltså! Beroende på hur många får dom har och hur högt dom kan hoppa desto fler fruar får man ha.. Man ba okej.. hahaha!

Sedan käkade vi lurre och sen var det dags för ännu en gamedrive, vi har sett "the big five" så det är fett coolt, tror det är elefant, lejon, leopard, geopard och noshörning men jag är inte riktigt säker! Det var verkligen en lyckad resa förutom på hemvägen då Viggo var magsjuk eller nåt så vi stannade flera gånger på vägen för att han var tvungen att spy haha! Men det var lite äventur ändå hehe.

tog inga bilder på rummet, men här är handfatet i alla fall he he
Josefine och Emelie 
En elefant 
Masierna som dansade en fin liten välkomstdans för oss, hoppade gjorde dom med hahaha
Manfred <3333
Safari buuuuuussen
Masai kvinnorna som attackerade mig och tvingade mig att köpa en jävla giraff som inte ens kan stå upp
Söta Maalin
På morgonsafarin, flera lejon äter nåt djur
Jag och min fina manda
Flodhästar
Maria <33333333333333333333333333333333333333333333333333333333
Amanda och jag i bussen hehe fett spännande......
Avslutar med denna vackra bild som jag är fett stolt över <333 hehehe så jävla snygg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar